Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 8 чоловік

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В ПРОГРАМІ «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни»

Дата: 16 серпня 2022 о 19:02
202 перегляда

Як загартувати себе в стійкості до дезінформації та ворожих інформаційних впливів? На основі якої інформації можна більш ефективно ухвалювати важливі для себе і громади рішення? Яким чином не піддаватись руйнівній паніці, зберегти себе та єдність українців під вогнем ворожих інформаційних атак? Як допомогти собі встояти і підтримати інформаційну стійкість тих, у кого ворог забрав домівки, роботу, звичні зв’язки та плани на життя?

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В ПРОГРАМІ «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни»

        Наше сьогодення наповнено викликами і випробуваннями, з якими українці мають впоратися і перемогти. Для цього важливо вміти жити в новій реальності війни, яка ведеться не лише на полі бою, але й на інформаційних фронтах. Як загартувати себе в стійкості до дезінформації та ворожих інформаційних впливів? На основі якої інформації можна більш ефективно ухвалювати важливі для себе і громади рішення? Яким чином не піддаватись руйнівній паніці, зберегти себе та єдність українців під вогнем ворожих інформаційних атак? Як допомогти собі встояти і підтримати інформаційну стійкість тих, у кого ворог забрав домівки, роботу, звичні зв’язки та плани на життя? Якщо ці питання актуальні для Вас і Ви вже включилися чи плануєте включитися у діяльність з підтримки вимушено переміщених осіб (ВПО), пропонуємо Вам стати частиною потужної спільноти однодумців, які усвідомлюють важливість інформаційної стійкості. Ви зможете отримати підтримку та унікальні практики роботи в навчальній програмі «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни», яку реалізує IREX в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». По завершенню практичних сесій у програмі, IREX пропонує учасникам та учасницям ресурсну, методичну та інформаційну підтримку для поширення отриманих знань і навичок щодо безпечного споживання інформації серед ВПО. Наша програма допомагає тим, хто допомагає іншим.

          ДЛЯ КОГО? Запрошуємо до участі в програмі представників та представниць громадського сектору, волонтерських організацій та волонтерських ініціатив, які працюють з вимушено переміщеними особами.

      ЩО? Програма IREX «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни» пропонує 6 практичних онлайн-сесій, під час яких ми разом з учасниками та учасницями ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В ПРОГРАМІ «Посилення стійкості та протидії дезінформації під час війни» 2 обговоримо, дійдемо спільних рішень і знайдемо відповідь на такі надзвичайно важливі в наш час запитання: Як ми ухвалюємо важливі для нас рішення? На яку інформацію варто спиратися і якої слід уникати? Чому багато людей вірять фейкам? Як не бути обманутим дезінформацією та маніпуляціями? Як працює пропаганда, чому вона є такою дієвою і як не стати жертвою пропагандистського впливу? Як мова ворожнечі загрожує єдності українців ― ВПО і приймаючих громад? Чи всі стереотипи призводять до дискримінації, як їх вирізнити і протистояти розбрату? Як захистити особисті дані під час війни і не тільки? Що означає бути стійким до інформаційних впливів? Як розвинути емоційну і психологічну стійкість? ЯК? Шляхом участі в практичних онлайн сесіях, обмін досвідом, спілкування з однодумцями. За участь у кожній з сесій учасники отримають окремі сертифікати. Для доступу до матеріалів програми обов’язковою є участь у не менш ніж трьох сесіях. Після опанування програми передбачається проведення учасниками не менш 1 заходу для ВПО на теми критичного мислення, стійкості до дезінформації та інформаційних впливів. Можливі формати заходів ― офлайн (за умови дотримання безпекових вимог) і онлайн: просвітницька бесіда, тренінг, практична сесія, флешмоб, створення тематичних сторінок / груп в соціальних мережах, виступи в медіа тощо). КОЛИ? Етапи реалізації програми: 2 вересня 2022 р.: установча зустріч та знайомство з учасниками та учасницями;

вересень-листопад: 6 практичних сесій ― онлайн для учасників та учасниць із можливістю отримати сертифікати;

листопад-грудень: отримання доступу до матеріалів, які можна використовувати в роботі з ВПО; інформаційна та ресурсна підтримка програми; проведення учасниками та учасницями заходів з ВПО на тему безпечного споживання інформації.

            ЯК СТАТИ УЧАСНИКОМ / УЧАСНИЦЕЮ ПРОГРАМИ? Якщо Ви готові взяти участь у всіх етапах реалізації програми, запрошуємо заповнити форму для реєстрації участі до 21 серпня 2022 р. за покликанням: https://forms.office.com/r/tvPrzerdvE

       Про результати відбору до участі в програмі Вас буде поінформовано до 26 серпня 2022 р.

3 Про IREX Програма реалізується в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується IREX за підтримки Посольств США та Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України. IREX ― це міжнародна організація, що займається побудовою більш справедливого, процвітаючого та інклюзивного світу шляхом розширення можливостей молоді, розвитку лідерів, зміцнення інститутів та розширення доступу до якісної освіти та інформації. Заснована в 1968 році, IREX має досвід роботи у більш ніж 100 країнах світу. Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» розпочався в Україні в 2015 році, після чого його поширили на більш ніж 12 країн світу. Діяльність проєкту в Україні спрямована на те, щоб навчити вчителів інтегрувати інфомедійну грамотність у їхні уроки. Унаслідок цього понад 84 000 учнів на сьогодні навчаються за удосконаленими уроками, розробленими за підтримки проєкту. У рамках «Вивчай та розрізняй» понад 400 тренерів пройшли навчання, а всього до навчання було залучено понад 15 000 дорослих людей. Окрім того, у рамках проєкту було створено онлайн-курс з медіаграмотності VeryVerified та проведено навчання для журналістів, медіа-спеціалістів, освітян вищої школи, державних службовців, лідерів громад і громадських активістів.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.